Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Apple draglok på New York-börsen

It-bolag ledde uppgång på Wall Steet.Bild: Mark Lennihan/AP-TT
De amerikanska börserna steg på onsdagen, en uppgång som leddes av kurslyft i flera it-jättar. Apple, som dagen före presenterade nya telefonmodeller och en ny tv-tjänst, ökade 3,2 procent. It-sektorn som helhet steg drygt 1 procent.
Investerarna gladdes också åt att kinesiska finansdepartementet beslutade att korta listan över de amerikanska varor som beläggs med extra tullavgifter. Bland de 16 varor som plockades bort fanns smörjmedel och vissa ingredienser i djurfoder. Visserligen betraktas beslutet som en vänlig gest i det pågående handelskriget, men analytikerna tvivlar på att det på allvar påverkar de förestående förhandlingarna mellan USA och Kina.
Dow Jones industriindex gick upp 0,9 procent, Nasdaqs kompositindex steg 1,1 procent och S&P 500-index ökade 0,7 procent.
Gå till toppen