Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dagens viktigaste nyheter

Detta har hänt idag.

Lund

Philip Sandberg (L) protesterar mot ändrad utjämning – Lund förlorar 25 miljoner kronor

Om de föreslagna ändringarna i utjämningssystemet genomförs förlorar Lunds kommun i ett slag 25 miljoner kronor redan från årsskiftet. Nu protesterar Philip Sandberg (L) i ett brev till finansminister Magdalena Andersson (S).
Läs också Sandberg protesterar mot ändrad utjämning – Lund förlorar 25 miljoner kronor
Skåne

Mångmiljonbedrägeri mot nykterhetsrörelsen i Skåne

Skattemiljonerna betalades till studiecirklar – som aldrig genomfördes. Det misstänker Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet, som har stängt av och polisanmält två anställda för bedrägeri. ”Det är väldigt många miljoner”, säger NBV:s förbundsrektor Åke Marcusson.
Läs också Mångmiljonbedrägeri mot nykterhetsrörelsen i Skåne

Resväskorna i taxin var fulla med amfetamin

Han kom i taxi från Kastrup. I bakluckan hade han resväskor med 65 kilo amfetamin. Nu ställs den 19-årige mannen inför rätta för synnerligen grov narkotikasmuggling.
Läs också Resväskorna i taxin fulla med amfetamin
Sverige

Krav på högre tempo i samtal om gängvåldet

Partiernas samtal för att försöka enas om åtgärder för att stoppa gängvåldet har tagit ett steg framåt. Men de borgerliga partierna är missnöjda med tempot i förhandlingarna.
Läs också Krav på högre tempo i samtal om gängvåldet
Dygnet Runt

Vegetariska matbutiken Astrid och aporna i Malmö i konkurs

Den vegetariska pionjärbutiken Astrid och aporna i Malmö går i konkurs. Efter syskonföretaget Goodtrades konkurs i våras dök försäljningen även för själva butiken. Nu väntar utförsäljning.
Läs också Vegetariska matbutiken Astrid och aporna i Malmö i konkurs
Gå till toppen