Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Stefan Bálint

Vår gode vän, tennispartner och kollega, Stefan Bálint, Malmö, har hastigt avlidit i sviterna efter en cykelolycka i en ålder av 74 år. Närmast anhörig är hustrun Karin Luttrup Bálint.

En av livets svåra obegripligheter har drabbat oss, hans familj och vänner.
Vi har under 40 år regelbundet träffats varje vecka för att samtala om samtidens problem, diskuterat aldrig sinande psykoanalytiska tankegångar och de senaste 30 åren även spelat dubbeltennis. Somrarna avslutades regelbundet på Kiviks tennisbanor och därefter vidtog bad i Hanöbukten åtföljt av lunch i bersån hemma hos Stefan i Södra Rörum.
Under många år har Stefan varit en betydande och uppskattad psykoanalytiker, tillika handledare och psykoterapeut i södra Sverige. Genom sin utvecklade sociala förmåga fick han också axla flera förtroendeuppdrag i den organiserade psykoanalysen i Skåne och Danmark. Till detta kom också hans internationella kontakter beträffande metodutveckling och teoriförnyelse.
Vi lärde känna Stefan som en kraftnatur vilket inte minst avspeglade sig på tennisbanan. Snålspel låg inte för honom. Varje boll måste returneras utan medkänsla med motspelarens position på banan. Ett brett leende följde på detta.
Stefan såg fram mot ett yrkesfritt liv att tillbringa i huset i södra Rörum tillsammans med hustrun Karin och där som vanligt ivrigt följa dagsaktualiteterna och kommentera dessa och egna tankar med oss.
Detta blev honom inte unnat. Vår saknad är stor.
Lennart Viberg
Tommy Tallberg
Lennart Bryngelson
Gå till toppen