Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mugabes kropp har landat i Zimbabwe

Invånare i Zimbabwes huvudstad Harare väntar på den kortege som ska föra landets förre president Robert Mugabe till lit de parade.Bild: AP/TT
Ett flygplan som fört Zimbabwes tidigare president Robert Mugabes kropp till den sista vilan har landat i huvudstaden Harare. Mugabe avled i Singapore i förra veckan, där den kontroversielle före detta ledaren vårdats på sjukhus.
I Harare ska Mugabe ligga på lit de parade innan omfattande begravningsceremonier hålls i helgen. Det är fortfarande oklart var den forne frihetskämpen, som kom att ruinera landet med diktatoriska metoder, ska begravas. Familjemedlemmar och regeringen är oense om platsen för hans grav.
Mugabe styrde Zimbabwe i 37 år, men avsattes i en kupp i november 2017. Begravningsproblemen och Mugabes eftermäle innebär ytterligare svårigheter för det redan ansträngda styrande partiet Zanu-PF och president Emmerson Mnangagwa.
Gå till toppen