Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hattrick av Hegerberg – kross av Wolfsburg

Ada Hegerberg inledde den nya Champions League-säsongen som hon avslutade den förra – med ett hattrick. Den norska fotbollsstjärnan satte tre mål när Lyon utklassade ryska Rjazan med 9–0 på bortaplan, i den första av två sextondelsfinaler.

Ada Hegerberg. Arkivbild.Bild: Balazs Czagany/AP/TT
Hegerberg blev även tremålsskytt när det franska storlaget slog Barcelona i Champions League-finalen i våras. I och med onsdagens målfest i Ryssland är hon uppe i totalt 44 fullträffar i turneringen, bara sju efter tyskan Anja Mittag som är tidernas främsta målskytt i Champions League på damsidan.
Att Hegerberg har gjort 43 av målen i Lyontröjan gör samtidigt att hon tangerar Camille Abilys klubbrekord.
”Att stå på samma antal mål som en legendar som Camille Abily känns väldigt bra. Det är sådant som motiverar mig att fortsätta för att ta mig ännu längre”, säger Ada Hegerberg till Lyons hemsida.
Lyon har dominerat den europeiska fotbollen de senaste åren, ofta med tyska Wolfsburg som främsta utmanare. Så kan det nog bli även i år, för Wolfsburg är precis som Lyon i praktiken redan vidare till åttondelsfinal.
Hedvig Lindahl hade en av karriärens mindre tuffa kvällar när Wolfsburg vann med 10–0 borta mot Mitrovica från Kosovo i den första akten av sextondelsfinalens dubbelmöte. Den svenska landslagsmålvakten fick inte ett enda skott mot sig, och fick från håll se hur danska Pernille Harder gjorde hattrick.
En annan svensk landslagsspelare saknades däremot. Fridolina Rolfö skadade sig i sin debut för Wolfsburg i helgen, och fanns inte med i matchtruppen mot Mitrovica.
Mia Perssons Slavia Prag har också ena benet i åttondelsfinal. Den tidigare Limhamn Bunkeflo-mittfältaren spelade hela matchen när Slavia Prag slog skotska Hibernian med 4–1 på bortaplan.
För Linda Sembrant blir det däremot svårare att ta sig vidare. Den svenska landslagsbackens nya klubb, italienska Juventus, åkte på en 0–2-förlust hemma mot fjolårsfinalisten Barcelona och har nu rejäl uppförsbacke inför returen om två veckor.
Gå till toppen