Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bombanfall mot Gaza efter raketattack

Benjamin Netanyahu kampanjar för fullt inför Israels nyval, som hålls om en vecka. Här framträder han i Tel Aviv på tisdagen.Bild: Oded Balilty/AP/TT
Israeliskt stridsflyg har gått till anfall i Gazaremsan, som svar på raketeld som för en stund tvingade premiärminister Benjamin Netanyahu av scenen vid ett valtal i staden Ashdod.
Varningssirenerna för raketbeskjutning började ljuda på tisdagskvällen, vilket fick Netanyahu att ta några minuters paus i sitt framträdande.
Några timmar senare utförde Israel flygräder mot bland annat vad som beskrivs som Hamas-relaterade militära mål i Gaza. Totalt angreps 15 mål på norra och centrala Gazaremsan, däribland en vapenfabrik och en tunnel avsedd för attacker, enligt den israeliska militären.
Båda raketerna som avfyrades från Gaza sköts ner av Israels luftvärnssystem.
Netanyahu klev senare återigen upp på scenen där han sade att Hamas räds att han ska vinna det stundande valet i Israel på tisdag.
– Om de attackerar oss i direktsändning så förstår man att de inte vill ha oss här, sade premiärministern.
Gå till toppen