Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Läsartext: Rökare, skaffa er något att slänga era fimpar i

Birgit Gustafson tycker att rökarna ska plocka upp sina fimpar istället för att slänga dem överallt.Bild: Hasse Holmberg/TT
Dagligen konfronteras man av den avskräckande nymodigheten att kasta fimpar var man än befinner sig. Både gator, torg, rännstenar och rabatter ”pryds” numera av drivor av missprydande och äckliga cigarettfimpar.
Varför tar inte rökarna hand om sina fimpar själva?
Redan på 50-talet hade min faster ”Maja” en lösning på detta. I fickan bar hon alltid med sig en liten plåtask, som hon diskret använde för sina fimpar. (Denna ask hade en gång varit avsedd för albyl!)
En modern version av detta skulle kunna vara en liten midjeväska fodrad med något icke brännbart material, eller, varför inte … något liknande forna tiders snusdosor. På så sätt kan du fimpa var du vill.
Ett tips för någon initiativrik och kreativ person. En grymt bra design skulle dessutom göra den mycket efterfrågad. Kanske framtidens statuspryl?
Birgit Gustafson
Gå till toppen