Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så här mycket tjänar Malmökillarna i NHL

NHL-premiären rycker allt närmare. En liga där lönerna är offentliga. De bäst betalda spelarna drar in sina pengar. Minst sagt. Vi har kollat vad de fem Malmökillarna med NHL-kontrakt tjänar.

Gustav Nyquist avslutade förra säsongen i San Jose Sharks. Nu har han bytt till Columbus Blue Jackets.Bild: NEVILLE E. GUARD
Den malmöitiska NHL-löneligan toppas av Columbus Blue Jackets Gustav Nyquist. 30-åringen får motsvarande 56,9 miljoner kronor för spelåret 2019/20.
Carl Söderberg.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Arizona Coyotes Carl Söderberg, 33 år, är tvåa på Malmölistan. Säsongslönen landar på 49,1 miljoner kronor.
Rasmus Andersson och André Burakovsky.Bild: EMIL LANGVAD
Trea på vår lista är André Burakovsky. 24-åringen i Colorado Avalanche tjänar 33,6 miljoner kronor.
Malmö Redhawks Carl-Johan Lerby.Bild: PETTER ARVIDSON
Carl-Johan Lerby skrev i våras ett NHL-kontrakt med Calgary Flames värt 9,5 miljoner kronor för den här säsongen. 22-åringen är utlånad till Malmö Redhawks.
Rasmus Andersson är redan etablerad i Calgary Flames. 22-åringen går in i sista året på sitt rookiekontrakt, värt 7,8 miljoner kronor.
Bäst betald i NHL är Edmontons Oilers Connor McDavid med motsvarande 129,3 miljoner kronor för säsongen.
Årets NHL-premiär är den 2 oktober.
FOTNOT: Dollarkursen är den dagsaktuella från Forex (10,34). Notera också att det rör sig om bruttolöner och att NHL opererar under ett lönetak. Inkomsterna går att hitta här.
Gå till toppen