Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Stressfritt i sikte med dansk sextett

Danskt mys med hygge, Dannebrogen och smørrebrød dagarna i ända? Nej, sådana rødvita avtryck sätter kanske inte de sex danskarna i Malmö Redhawks omklädningsrum.
Men de får definitivt ner stressnivåerna.
– Jag tycker att vi danskar är avslappnade och det passar bra i Sverige Det blir mycket skoj i omklädningsrummet, danskarna mot svenskarna, säger Jesper Jensen Aabo.

De sex Redhawksdanskarna: Jesper Jensen, Malte Setkov, Nicolai Meyer, Jesper Jensen Aabo, Frederik Storm och Matias Lassen.Bild: Christian Örnberg
Redhawksdanskarna har olika svenska dialekter. Inte för att det märks någon finlandssvenska i Jesper Jensen Aabos snack efter fyra år i Helsingfors, men Matias Lassen har spår av dalmål som ett minne från tiden i Leksand, Frederik Storm talar med en brobyggande skandinavisk touch, Nicolai Meyer har en mix av olika svenska stopp på vägen, Malte Setkov kör med en nästan perfekt malmöitiska, och att Jesper Jensen pratar småländska är inte märkligt, eftersom han är uppvuxen i Nybro.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen