Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Läsartext: Blir det inget prestigegymnasium kan jag nöja mig med en ny rönn

Låt Hedda Anderssongymnasiet hålla till i Svaneskolans (bilden) lokaler tills kommunen har behovsbilden klar för sig, tycker Björn Svensson.Bild: Ingemar D Kristiansen
I våras arbetade jag på Svaneskolan, som förstelärare sedan sju år. En bra arbetsplats med duktiga kollegor och fantastiska elever. Att byta jobb var inte självklart, men två bidragande faktorer att jag gjorde det var att en skola alltid är en verksamhet som förtjänar stöd samt stabilitet och möjlighet att utvecklas. Inte minst skolledning och lärare har i flera år kämpat för att hålla fanan högt och sätta Svaneskolan på kartan, vilket vi lyckats med. Barnen på idrottsprofilen har nått stora idrottsliga och personliga framgångar, Svaneskolan har legat i framkant i sitt digitala arbete och med introduktionen av programmering, otaliga föreläsare och gäster har varit på skolan (både internationella skolforskare, professorer från Universitetet och Lunds främsta entreprenörer) och skolan har i fyra år haft en årlig pridedag med samarbete, som bland annat fått många elever att må mycket bra.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen