Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sara Parkman släpper nytt album

Sara Parkman släpper ny skiva och åker på turné. Pressbild.
Folkmusikern och kompositören Sara Parkman släpper sitt andra soloalbum och åker på turné. ”Vesper” kallar hon skivan vilket är latin för aftonbön. Sin skiva ser hon som ”en vesper för vår tid”.
”Jag vill att det existentiella samtalet ska bli en politisk fackla som faktiskt kan göra skillnad i en så pass orolig tid som vi lever i” säger Sara Parkman i ett pressmeddelande där hon berättar att hon hämtat inspiration från den egna släktens präster, men också från texter av KG Hammar och Johannas Anyuru.
Skivan är inspelad på ett kloster i Frankrike, hemma hos musikerkollegorna Amanda Bergman och Petter Winnberg i södra Dalarna samt i en studio i Stockholm.
Efter turnépremiären i Stockholm 31/10 åker hon vidare till Göteborg 2/11, Sundsvall 7/11, Luleå 9/11, Nordingrå 10/11, Växjö 15/11, Malmö 16/11 och Stockholm 5/12.
Gå till toppen