Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svenskorna får vila under förmiddagen

När Solheim Cup inleds med fyra foursomematcher blir det utan svensk inblandning. Både Anna Nordqvist och Caroline Hedwall får vila.

Anna Nordqvist och Caroline Hedwall spelar inte de inledande foursomebollarna på Gleneagles.Bild: Andy Buchanan/AP/TT
Den europeiska kaptenen Catriona Matthew väljer även att låta norska Suzann Pettersen och nederländska debutanten Anne van Dam stå över fredagsförmiddagens spel på PGA Centenary Course på Gleneagles. Men mycket talar för att hela kvartetten får spela senare på dagen, då det vankas bästbollmatcher. Så är i alla fall ursprungsplanen, enligt Matthew.
Kanske får Hedwall och Nordqvist, som har träningsspelat i samma boll de senaste dagarna, bilda ett helsvenskt par på fredagseftermiddagen. Både 2013 och 2015 fick den blågula duon spela ihop och tillsammans vann de då tre av fyra matcher.
– Hoppas vi får spela någon match ihop nu också, säger Nordqvist.
USA:s kapten Juli Inkster har hela sex rookies i laget och vill gärna ge många av dem chansen direkt. Bara Ally McDonald, som ersatte skadade Stacy Lewis i laget så sent som i tisdags, får vänta till eftermiddagen på debuten.
USA har vunnit Solheim Cup två gånger i följd, men har aldrig lyckats vinna de två gånger som tävlingen tidigare har avgjorts i Skottland (1992 och 2000).
Fakta

Så inleds Solheim Cup

Foursomematcherna:

9.10 (svensk tid): Carlota Ciganda/Bronte Law–Morgan Pressel/Marina Alex.

9.22: Georgia Hall/Celine Boutier–Lexi Thompson/Brittany Altomare.

9.34: Caroline Masson/Jodi Ewart Shadoff–Jessica Korda/Nelly Korda.

9.46: Charley Hull/Azahara Muñoz–Megan Khang/Annie Park.

Spelare som vilar i Europa: Anna Nordqvist, Caroline Hedwall, Suzann Pettersen, Anne van Dam.

Spelare som vilar i USA: Danielle Kang, Lizette Salas, Ally McDonald, Angel Yin.

Bästbollmatcherna spelas med start klockan 13.40.

Gå till toppen