Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tränaren lämnar FC Rosengård

Mladen Blagojevic lämnar uppdraget som tränare för division 2-laget FC Rosengård med fem omgångar kvar att spela.

Mladen Blagojevics tid som FC Rosengårdstränare är över.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
FC Rosengård har haft tuffa tider på sistone. Efter att ha åkt på en brakförlust med 1–8 mot Qviding och sedan bara spelat 1–1 mot Vinberg tappar FC Rosengård nu sin huvudtränare Mladen Blagojevic.
– Efter matchen mot Vinberg hade vi ett samtal och landade i att det bästa blir den här lösningen. Det är privata skäl som ligger bakom och något som vi inte vill kommentera. Vi har varit tillmötesgående för Mladens önskningar och ser inga konstigheter kring det, säger klubbchefen Valentino Lai som istället har flyttat upp klubbens assisterande tränare Ylli Shabani som ansvarig för de fem återstående matcherna.
FC Rosengård var en av toppkandidaterna i division 2-serien, men har inte riktigt motsvarat förväntningarna. Laget har idag nio poäng upp till kvalplatsen.
Fem omgångar återstår av serien där FC Rosengårds nästa match blir derbyt mot IFK Malmö. Det blir ett kliv rakt in i hetluften för Ylli Shabani.
Säsongsavslutningen är däremot inte rafflade för FC Rosengårds del. Laget har bra distans till både topp- och bottenstriden.
– Vi har bara oss själv att skylla att vi ligger där vi ligger. Nu kan vi bara fokusera på att ta så många poäng vi kan och ta en match i taget, säger Valentino Lai.
Gå till toppen