Annons

Annons

Annons

Lund

Industribyggnad fick utrymmas efter ammoniakutsläpp

En industribyggnad på Albavägen i Dalby fick utrymmas på fredagseftermiddagen efter ett larm om utsläpp av ammoniak. Under en period uppmanades även boende i närområdet att gå inomhus och stänga fönster och dörrar.

Text

Lokalerna fick utrymmas efter larmet.

Bild: Fredrik Persson

Annons

Larmet inkom klockan 14.31.

Räddningstjänsten ryckte ut till platsen och spärrade av gatan medan insatsen pågick. De hus som låg mittemot industribyggnaden på Albavägen behövde dock inte utrymmas.

– Vi är klara på platsen nu och har lämnat med alla resurser. Det blev inga personskador. Vi gick in med kemdykare, klädda för en högre skyddsnivå så att vi inte skadar oss själva. De stoppade läckan och ventilerade därefter ut. Sedan kom kyltekniker som tillsammans med räddningstjänsten lagade det sista. Det var en kompressor som hade gått sönder och läckt ut ammoniak, säger Mattias Andersson, larmbefäl på räddningstjänsten Syd.

Annons

Annons

Ett VMA – viktigt meddelande till allmänheten – utfärdades och alla som befann sig i området från Albavägen upp mot Påskagänget uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Vid klockan 17.10 drogs VMA-meddelandet tillbaka.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan