Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Landslagsbråket: ”De verkar inte fatta”

Bara timmarna innan SDHL-premiären blåste Svenska ishockeyförbundet av Damkronornas hemmaturnering i Luleå i november. – Det känns som SDHL satsar och sponsorerna går in, men hockeyförbundet verkar inte fatta att det är det man ska göra, säger AIK:s landslagsforward Lisa Johansson till TT.

AIK:s Fanny Rask är kritisk till förbundet i landslagskonflikten.Bild: Erik Simander / TT
Irritationen bland landslagsspelarna var stor efter premiäromgången.
Brynässtjärnan Erika Grahm sade, om förbundet, till Aftonbladet:
– De bajsar på damhockeyn.
Lisa Johansson höll med:
– Jag kan väl backa det hon säger.
Spelarna reagerar både på tidpunkten och på att förbundet inte går spelarna till mötes. AIK-duon Lisa Johansson och Fanny Rask, som båda har spelat 133 landskamper, gladdes över 2–0-segern i premiären över rivalen Djurgården, men uppsynen mörknade när konflikten kom på tal.
– Det är så klart jättetråkigt att få det beskedet om hemmaturneringen. Vi har hela tiden haft ambitionen att kunna spela den. Vi anser att det avtalsförslaget vi lagt fram inte är orimligt, att förbundet skulle kunna möta upp det, sade Rask.
TT: Vad tycker du om tajmingen?
– Det är väl olyckligt med tanke på hur mycket positivt som händer med damhockeyn i Sverige med SDHL och nya sponsorer. Man försöker göra det större och bättre för alla inblandade.
– Man känner väl att vi inte tas på riktigt allvar och att de inte förstår allvaret i att vi vill få en förändring, sade Rask.
Konflikten med förbundet är en månad gammal och det senaste avtalsförslaget, som spelarna genom fackförbundet Sico sade nej till i torsdags, ger Rask inte mycket för.
– Det är inte några speciella förändringar över huvud taget, säger hon.
Gå till toppen