Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Demokratiaktivister attackerade i Hongkong

En demonstrant från proteströrelsen försöker göra sin röst hörd framför prokinesiska demonstranter i ett köpcentrum i Hongkong. Bilden togs fredagen den 13 september.Bild: Vincent Yu/AP/TT
Bråk har brutit ut mellan personer som stöder Fastlandskina och demokratirörelsen i Hongkong. Personer med kinesiska flaggor skrek ”Stöd polisen” och ”Håll modet uppe Kina” och sedan till attack mot demonstranter som protesterar mot Fastlandskinas inflytande i regionen.
Videoupptagningar från händelsen, som inträffade i en galleria, visar hur demokratiaktivister misshandlas med tillhyggen, slag och sparkar.
Flera personer har frihetsberövats av polisen.
Demokratirörelsens protester och demonstrationer, som ibland har blivit våldsamma, har pågått i Hongkong i fyra månader. Under lördagen hölls protester i flera gallerior och i centrala delar av Hongkong.
Gå till toppen