Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Krav på lag efter dödsfall vid restaurang

En man avled på sin 18-årsdag efter att ha ätit kyckling som innehöll kärnmjölk på en restaurang, trots att han hade informerat personalen om sin allergi. Nu väcker hans familj krav på att allergener märks ut även på restauranger.

18-årige Owen Carey avled inte långt från London Eye, sedan han drabbats av anafylaktisk chock efter att ha ätit grillad kyckling som innehöll kärnmjölk. Arkivbild.Bild: Alberto Pezzali/AP/TT
18-årige Owen Carey informerade personalen på en restaurang tillhörande den populära hamburgarkedjan Byron i centrala London om sina allergier. Efter att ha försäkrats om att den grillade kycklingen var okej beställde han den. En timme senare kollapsade han och avled, slår en utredning fast.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen