Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Oavgjort inför avslutningen i Solheim Cup

Det är upplagt för en rafflande avslutning i Solheim Cup. Det står 8–8 inför de avgörande singlarna.

Lördagens spel i Solheim Cup bjöd på dramatik.Bild: Peter Morrison/AP/TT
Ingen kan heller klaga på golfdramatiken som bjöds redan under lördagseftermiddagens bästbollar på Gleneagles. Det var fyra matcher som svängde fram och tillbaka och ett tag var läget riktigt mörkt för det europeiska laget, som ledde med en poäng efter förmiddagens foursomematcher.
Efter ungefär halva rundan hade USA ledningen i alla matcher samtidigt och såg ut att vara på väg mot en chockvändning inför singlarna. Men i riktigt brutalt golfväder – kraftiga vindar och en del regn – lyckades europeiskorna komma tillbaka.
Georgia Hall och Céline Boutier hade tillsammans vunnit två foursomes, men såg ut att vara på mot en given förlust mot Ally McDonald och Angel Yin när amerikanskorna var fyra upp redan efter sju hål. Med fem hål kvar skiljde fortfarande tre till USA:s fördel, men då vann Hall och Boutier fem raka hål och säkrade en enormt viktig poäng för Europa. Den franska succédebutanten Boutier visade vägen mot vändningen när hon satte en lång eagleputt på 14:e hålet.
– Vi började inte så bra och vädret var hemskt. Men sista nio spelade vi riktigt bra golf, säger Georgia Hall.
Caroline Masson och Jodi Ewart Shadoff hade ett ypperligt läge att vinna sin match mot Lexi Thompson och Marina Alex. Men Massons korta birdieputt på 18:e missades knappt och det tysk-engelska paret fick nöja sig med en halv poäng.
I de övriga två matcherna höll USA undan och läget är därmed helt jämnt – 8–8 – inför söndagens tolv singlar.
Europa behöver minst 14,5 poäng för att återta Solheim Cup-bucklan efter två raka förluster. Med publikens stöd i ryggen hoppas hemmalaget bryta den amerikanska dominansen.
– Det är fantastiskt att se så mycket folk på banan, speciellt när det börjar regna och det redan blåser riktigt mycket. Men de stannade ute och stöttade oss och det var precis vad vi behövde. I morgon kommer det nog vara ännu mer folk, säger Georgia Hall.
Fakta

Singelmatcherna i Solheim Cup

Det står 8–8 inför de avgörande singlarna på Gleneagles. Spelschemat (Europas spelare först):

12.40 (svensk tid): Carlota Ciganda–Danielle Kang

12.52: Caroline Hedwall–Nelly Korda

13.04: Georgia Hall–Lexi Thompson

13.16: Céline Boutier–Annie Park

13.28: Azahara Muñoz–Angel Yin

13.40: Charley Hull–Megan Khang

13.52: Anne van Dam–Lizette Salas

14.04: Caroline Masson–Jessica Korda

14.16: Jodi Ewart Shadoff–Brittany Altomare

14.28: Suzann Petersen–Marina Alex

14.40: Bronte Law–Ally McDonald

14.52: Anna Nordqvist–Morgan Pressel

Gå till toppen