Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

FCR-tränaren om 16-åringen: ”Prestation på A-landslagsnivå”

Göteborg har Elin Rubensson och FC Rosengård Caroline Seger. Två skånska landslagsmittfältare kan snart bli tre – FCR:s sextonåring Hanna Bennison knackar på dörren.
– Som hon spelade mot Djurgården senast var det en prestation som är på A-landslagsnivå, säger Jonas Eidevall, tränare i FC Rosengård.

FC Rosengårds Hanna Bennison i mötet med Djurgården.Bild: AVDO BILKANOVIC
Jonas Eidevall tillägger:
– Sedan finns det många andra parametrar när man ska ta ut en spelare till ett A-landslag, det handlar om att hitta en jämnhet. Men utan tvekan, när Hanna har den höjden som mot Djurgården är det på A-landslagsnivå.
Hanna Bennison och FC Rosengård möter Kopparbergs/Göteborg FC i eftermiddag. En bortamatch som kan avgöra mycket av guldstriden.
– Det gäller för oss att hantera Göteborgs djupledsspel och rätt aggressiva inläggsspel där de fyller på med mycket folk. Vi måste sätta en matchprestation som är bra i spelets samtliga faser, säger Jonas Eidevall.
Skadeläget, Caroline Seger missade mötet med Djurgården...?
– Vi tror att hon är tillgänglig för spel igen, säger Jonas Eidevall.
Jelena Cankovic fick häromdagen en smäll på träningen, hur är det med henne?
– Det var en otäck smäll på knät, men vi har fått konstaterat att inget är i sönder. Jelena är också tillgänglig, säger Jonas Eidevall.
Gå till toppen