Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

FCR-tränaren om 16-åringen: ”Prestation på A-landslagsnivå”

Göteborg har Elin Rubensson och FC Rosengård Caroline Seger. Två skånska landslagsmittfältare kan snart bli tre – FCR:s sextonåring Hanna Bennison knackar på dörren.
– Som hon spelade mot Djurgården senast var det en prestation som är på A-landslagsnivå, säger Jonas Eidevall, tränare i FC Rosengård.

FC Rosengårds Hanna Bennison i mötet med Djurgården.Bild: AVDO BILKANOVIC
Jonas Eidevall tillägger:
– Sedan finns det många andra parametrar när man ska ta ut en spelare till ett A-landslag, det handlar om att hitta en jämnhet. Men utan tvekan, när Hanna har den höjden som mot Djurgården är det på A-landslagsnivå.
Hanna Bennison och FC Rosengård möter Kopparbergs/Göteborg FC i eftermiddag. En bortamatch som kan avgöra mycket av guldstriden.
– Det gäller för oss att hantera Göteborgs djupledsspel och rätt aggressiva inläggsspel där de fyller på med mycket folk. Vi måste sätta en matchprestation som är bra i spelets samtliga faser, säger Jonas Eidevall.
Skadeläget, Caroline Seger missade mötet med Djurgården...?
– Vi tror att hon är tillgänglig för spel igen, säger Jonas Eidevall.
Jelena Cankovic fick häromdagen en smäll på träningen, hur är det med henne?
– Det var en otäck smäll på knät, men vi har fått konstaterat att inget är i sönder. Jelena är också tillgänglig, säger Jonas Eidevall.
Gå till toppen