Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ödesmatch för Malmö FF:s eventuella fusionspartner

Mitt i planerna på ett samgående med Malmö FF spelar LB07 för att överleva som allsvenskt lag.
Bortamötet med bottenkollegan Djurgården blir en rysare.
– Det blir en väldigt spännande match. Vårt fokus är att behålla platsen i Damallsvenskan. Det är vi fullt inställda på, säger Henrik Adolfsson, sportchef i LB07.

Får LB07 anledning till att jubla efter mötet med Djurgården?Bild: MATHILDA AHLBERG
Med sex omgångar kvar är LB07 på en tiondeplats i Damallsvenskan med elva poäng, precis under nedflyttningsstrecket parkerar elfteplacerade Djurgården med nio poäng.
– En vinst kan betyda oerhört mycket, säger Henrik Adolfsson.
LB07 har före och under säsongen tappat nyckelspelare, exempelvis Anna Welin och Mia Persson.
Föga förvånande har laget fått kämpa i botten, men har repat mod på sistone.
– Vi har tre matcher i rad utan förlust, varav två vinster. Det tar vi med oss in till mötet med Djurgården och det är vi stärkta av. Känslan vi har handlar om hur vi har presterat de senaste matcherna, säger Henrik Adolfsson.
Djurgården har åtta raka förluster, trots ett ganska namnkunnigt lag med VM-spelaren Olivia Schough i spetsen.
– Djurgården hade otur med skador under inledningen av säsongen, men jag tror att de själva tycker att de skulle vara högre upp i tabellen, säger Henrik Adolfsson.
Är det ännu viktigare för LB07 att behålla den allsvenska platsen med tanke på förslaget om ett samgående med MFF?
– Den allsvenska platsen vill vi behålla oavsett. Det som presenterades under fredagen är en avsiktsförklaring, som vi inte vet hur den landar, det är upp till medlemmarna, säger Henrik Adolfsson och syftar på de extrainsatta årsmötena som har aviserats för respektive klubb.
Gå till toppen