Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sölvesborgs församling kärleksbombad

Sölvesborgs församlings byte av omslagsbild på Facebook har skapat en kärleksstorm. Arkivbild.Bild: Stina Stjernkvist/TT
Sölvesborgs församling är vanligtvis ingen klickmagnet på sociala medier. Men när församlingen i fredags publicerade en ny omslagsbild på Facebook översvämmades sidan av hjärtan, gilla-markeringar och kommentarer. Församlingen som vanligtvis får en handfull reaktioner på sina inlägg har i skrivande stund fått mer än 7 000 reaktioner på omslagsbilden och mer än 1 000 kommentarer som mestadels är från människor som tackar för församlingens ställningstagande.
Vad var det då för bild som utlöst kärleksstormen från allmänheten? Bara en bild på en hissad regnbågsflagga.
Sölvesborgs församling publicerade bilden samma dag som det blev känt att det politiska samstyret mellan SD, M, KD samt Sölvesborg- och Listerpartiet beslutat att regnbågsflaggan inte längre ska hissas på stadshuset i Sölvesborg.
Gå till toppen