Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nolato köper ett familjeägt bolag i USA

Den Bjärebaserade industrikoncernen Nolato har tecknat avtal om att köpa det amerikanska bolaget Ja-Bar Silicone Corporation. Köpeskillingen uppgår till cirka 95 miljoner kronor i affären som slutförs i november.

Bild: Arkivfoto: Stefan Ed
USA-bolaget omsätter omkring 150 miljoner kronor och sysslar med process- och materiallösningar inom skärmning av elektronik för att uppnå elektromagnetisk kompabilitet, så kallad EMC.
Det uppger Nolato i ett pressmeddelande, som genom förvärvet får kompletterande tillverkningsteknologier, breddad kundbas och en förstärkt närvaro på den amerikanska kontinenten.
Familjeägda Ja-Bar grundades 1965 och har ett 70-tal medarbetare vid sin anläggning i New Jersey, med leveranser till över 500 kunder inom bland annat flyg-, bil-, medicinsk- och övrig industri.
USA-bolagets produktsortiment består av skärmande produkter i elektriskt ledande material: packningar, tätningar, ventilationspaneler, optiska fönster och nätarmerade material.
– Inom EMC-området förväntas en fortsatt stark marknadstillväxt. Vi ser ett växande behov av applikationer och produkter som i takt med utbyggnad av nya nätverksprodukter kan anpassas till 4G- och de nya 5G-näten. Nya affärsmöjligheter genereras också i takt med att exempelvis fordonens elektroniska system kräver såväl skärmning som värmeavledning i allt större omfattning, kommenterar Nolatos koncernchef Christer Wahlquist.
Läs också Två skånska bolag gör entré bland börsens tungviktare
Gå till toppen