Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nolato köper ett familjeägt bolag i USA

Den Bjärebaserade industrikoncernen Nolato har tecknat avtal om att köpa det amerikanska bolaget Ja-Bar Silicone Corporation. Köpeskillingen uppgår till cirka 95 miljoner kronor i affären som slutförs i november.

Bild: Arkivfoto: Stefan Ed
USA-bolaget omsätter omkring 150 miljoner kronor och sysslar med process- och materiallösningar inom skärmning av elektronik för att uppnå elektromagnetisk kompabilitet, så kallad EMC.
Det uppger Nolato i ett pressmeddelande, som genom förvärvet får kompletterande tillverkningsteknologier, breddad kundbas och en förstärkt närvaro på den amerikanska kontinenten.
Familjeägda Ja-Bar grundades 1965 och har ett 70-tal medarbetare vid sin anläggning i New Jersey, med leveranser till över 500 kunder inom bland annat flyg-, bil-, medicinsk- och övrig industri.
USA-bolagets produktsortiment består av skärmande produkter i elektriskt ledande material: packningar, tätningar, ventilationspaneler, optiska fönster och nätarmerade material.
– Inom EMC-området förväntas en fortsatt stark marknadstillväxt. Vi ser ett växande behov av applikationer och produkter som i takt med utbyggnad av nya nätverksprodukter kan anpassas till 4G- och de nya 5G-näten. Nya affärsmöjligheter genereras också i takt med att exempelvis fordonens elektroniska system kräver såväl skärmning som värmeavledning i allt större omfattning, kommenterar Nolatos koncernchef Christer Wahlquist.
Läs också Två skånska bolag gör entré bland börsens tungviktare
Gå till toppen