Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Av romantik bygger TRP.P musik

Men ingen bakgrundsinfo krävs för att drabbas av duons känslodopade musik, skriver Ida Skovmand.

Bild: Wearetrpp.com

null

R&B/SOUL. 2TRP.P.

Truss, producent och låtskrivare, och Phoenix Pagliacci, skönsjungande singer/songwriter som också rappar, utgör förutom halvorna i duon TRP.P (uttalas Trippy) också ett kärlekspar. I "Mp4 play", i en staccatorefräng introducerad av en speldosemelodi, jämförs hjärtslag med beats. Denna sammankoppling, av musikproduktion och romantik, är en idé som pulserar genom deras debutalbum.
Duon blir härmed en del av något de själva saknat: representation för rasifierade queer-identifierade inom r&b/hiphop.
Det bör sägas att ingen bakgrundsinfo behövs för att drabbas av den här känslodopade, utsökta musiken. Jag har ingen aning om hur producenten Truss lyckas använda sig av bakåtblickande soul- och gospelreferenser och samtidigt zickzacka förbi nostalgin. Bara "Good vibes", som återbesöker Blackstreets nittiotalsdänga "No diggity", påminner mig om att en annan tid existerar, utöver den som TRP.P nu alltså skapat och fryst inom nio spår.
Gå till toppen