Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fans kan hyra rum på ”Downton Abbey”-slottet

Lord och Lady Carnarvon framför Highclere Castle 2011. På slottet har tv-serien "Downton Abbey" har spelats in. Arkivbild.Bild: Simon Paulin / SvD / TT
Fans till den populära tv-serien ”Downton Abbey” ges möjligheten att bo en natt på inspelningsplatsen, det engelska slottet Highclere Castle, skriver The Guardian.
För att uppmärksamma att tv-serien nu har blivit spelfilm annonserar Lord och Lady Carnarvon, makarna som äger slottet, ut ett av de 300 rummen till uthyrning på Airbnb.
För 150 pund, motsvarande 1 800 kronor, kan två gäster hyra rummet under en natt, den 26 november. I annonsen står det att gästerna kommer att bli ”behandlade som kungligheter”.
De som vill hyra rummet måste dock i sin ansökan beskriva sin ”passion för 'Downton Abbey'”. De lyckliga två som skriver den mest kreativa ansökan kommer att få spendera en natt på slottet.
Highclere Castle har tillhört den brittiska familjen Carnarvon sedan 1679.
Gå till toppen