Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här är flyktbilen från mordet på småbarnsmamman

Här är bilen som mördarna flydde brottsplatsen i efter att ha skjutit ihjäl småbarnsmamman Karolin Hakim på Sergels väg. Bilen eldades upp på Stadiongatan 45 minuter senare.

Polisen offentliggör nu ett foto på den aktuella bilen, en silvergrå Mercedes från år 2001, för att få in iakttagelser från personer som sett fordonet.
– Alla iakttagelser av bilen och upplysningar om den är av intresse, säger Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling.
Perioden som polisen är intresserad av är från den 21 augusti till brottsdagen 26 augusti.
– Det kan handla om var den har setts, var den har parkerats, var den har tankats, vem eller vilka som uppehållit sig vid den, om den har varit på verkstad för reparation eller däckbyte eller om den tvättats. Allt är av intresse, säger Nils Norling.
Efter mordet på Karolin Hakim och mordförsöket på hennes pojkvän hade gärningsmännen vissa problem att ta sig från platsen. Efter att bilen eldats upp på Stadiongatan påträffades ett misstänkt mordvapen i eller i anslutning till fordonet.
En 23-årig man sitter sedan i förra veckan häktad misstänkt för medhjälp till dådet. Han nekar till brott och överklagade tingsrättens häktningsbeslut. Men under måndagen beslutade hovrätten att fastställa beslutet att 23-åringen ska sitta inlåst i två veckor.
Personer med uppgifter om bilen uppmanas att ringa 114 14, där man kommer slussas vidare till mottagarna av tips.
Gå till toppen