Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jean-Claude Arnault krävs på skatt efter utredning

Kulturprofilen Jean-Claude Arnault anländer till rättegången i Svea hovrätt. Han fälldes för våldtäkt i Stockholms tingsrätt, men överklagade fängelsedomen.Bild: Jonas Ekströmer / TT
Skatteverket anser att den klubbverksamhet som Jean-Claude Arnault, den så kallade kulturprofilen, drev och var delägare i har gjort ogiltiga avdrag för privata utgifter. Nu måste han betala 64 000 kronor i skatt, skattetillägg och ränta, rapporterar Dagens Nyheter.
Skatteverket har gått igenom utgifter som gjorts för klubbens räkning, bland annat restaurangbesök, hotellvistelser, taxiresor och inköp. Myndigheten menar att det i flera fall inte kan bevisas att utgifterna haft något att göra med verksamheten, utan att det rört sig om privata levnadskostnader för Arnault.
Jean-Claude Arnault har haft nära koppling till Svenska Akademien, och dömdes i fjol till två och ett halvt års fängelse för två våldtäkter begångna mot en kvinna i Stockholm under 2011.
Övergreppen uppmärksammades först i en granskning i Dagens Nyheter där 18 kvinnor berättade hur han utsatt dem för ofredanden och sexuella övergrepp. Granskningen kastade in Svenska Akademien i en djup kris som ledde till att flera av dess ledamöter har lämnat sina uppdrag.
Gå till toppen