Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Livsmedelsfusk stänger butik

En livsmedelsbutik i Jämtland har slarvat med bland annat märkningen av livsmedel. Butiken på bilden har inget med artikeln att göra. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg / TT
En livsmedelsbutik i Åre kommun i Jämtland har tvingats stänga efter omfattande livsmedelsfusk, rapporterar SVT Jämtland.
Enligt SVT ska butiken ha undersökts av kommun, polis, gränspolis, tull och Skatteverket sedan 11 september och har nu tvingats stänga i en knapp månad.
– Det gäller stora brister i exempelvis rengöring, hantering av avfall och mängder av skadedjur som hittats som mjölbaggar och insekter, säger miljöchefen i Åre kommun, Daniel Fackel, till SVT.
Butiken ska förutom bristande märkning också ha hanterat livsmedel på ett potentiellt hälsovådligt sätt. Bland annat ska det ha funnits ett ton lammkroppar i butiken.
Gå till toppen