Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lockades av herrlag – lämnar Luleå för Modo

Han har fört Luleås damer till tre SM-guld. Nu bryter Fredrik Glader kontraktet för att bli sportchef i Modo. Chansen att jobba med herrhockey lockar. ”Jag kände att tiden nu var mogen för mig att gå vidare i karriären”, säger Glader.

Fredrik Glader lämnar tränaruppdraget i Luleås SDHL-lag för att bli sportchef i Modo. Arkivbild.Bild: Claudio Bresciani/TT
Fredrik Glader ersätter Michael Sundlöv som slutade i hockeyallsvenska Modo i våras och återvände till Brynäs.
”Det har gjorts ett stenhårt jobb här sedan herrlaget åkte ur SHL och det som även attraherade mig är att föreningen har en tydlig målsättning. Det har även byggts upp en organisation och en ledarstab runt herrlaget som är intressant, där även juniorlagen har en väldigt stark tradition att år efter år tillhöra toppen i Sverige”, säger Glader till Modos hemsida.
Glader har tränat Luleå i sex år och tagit laget till tre SM-guld, det senaste i våras. Han hade ett år kvar på kontraktet och valde i diskussioner med Luleå att nobba ett erbjudande om att bli sportchef för dam- och tjejverksamheten.
”Det är klart att vi är besvikna över att Glader inte önskat fullfölja hela sitt avtal med oss, samtidigt som vi respekterar hans vilja till fortsatt personlig utveckling. Beslutet att låta honom lämna i förtid har växt fram i en nära dialog med våra ledare och spelare. Vi är alla övertygade om att detta är den bästa lösningen utifrån var vi är och vart vi vill i framtiden”, säger Stefan Enbom, vd i Luleå Hockey, till klubbens hemsida.
Glader stannar kvar i Luleå till dess att en ny tränare är på plats. Han inleder sitt nya jobb senast den 14 oktober.
Glader slutar samtidigt som förbundskapten för Danmarks hockeydamer. Han ersätts av Damkronornas tidigare förbundskapten Peter Elander.
”Vi hade gärna sett att han hade fortsatt med landslaget, men nu har han fått ett erbjudande som vi inte vill stå i vägen för. Samtidigt har vi fått en fullgod ersättare i Peter Elander”, säger Ulrik Larsen från det danska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande, skriver Ritzau.
Gå till toppen