Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny skräckvecka i Folkets Park efterlyser otäcka talanger

Är du bra på att berätta spökhistorier eller vill du utveckla ditt cosplay-projekt i skräckriktning? I Folkets Park i Malmö kommer höstlovsveckan att fyllas med skräck och nu efterlyser de personer som vill bidra med otäcka inslag i Skräckveckan.

Bild: Heiko Junge
Knappt har NGBG-festivalen avslutats förrän initiativtagaren Nicklas Johansson ska igång med nästa projekt. Den här gången tar han med sig arbetssättet från NGBG in i Folkets Parks nya projekt Skräckveckan.
– Om det är något som NGBG har lärt mig är det att det finns fantastiska Malmöbor som gör fantastiska saker. Därför vill vi göra det här allmänna uppropet för att höra om några av dem vill delta i Skräckveckan, säger Nicklas Johansson.
Idén föddes efter ett samtal med Jonas Karlström Hay, som många känner igen som karaktären ”Chefen” på Barnkanalen och i ”Sommarlov”, men även är sångare i bandet Skräckkabinettet.
– Han spelade upp Skräckkabinettets låt ”Alla är rädda för nåt” och det utvecklades till ett samtal om rädslor, fobier, Halloween, livet, döden och allt däremellan. Vi började prata om att mixa ihop allt till en manifestation där vi tänder ljus, minns döda, hyllar livet och skräms lite, berättar Nicklas Johansson.
Den 28 oktober inleder de Skräckveckan i Folkets Park med pedagogisk verksamhet i form av pumpaskärning och slimetillverkning. Och på lördagen den 2 november blir det en konsert med Skräckkabinettet på Parktorget. Tiden däremellan vill de fylla med Malmöbornas bästa skräckidéer.
– Det kan vara folk som vill läsa skräckberättelser, spela såg, sy ihop ett cosplay-arrangemang eller något helt annat, säger Nicklas Johansson.
Håll koll på Malmös nöjesliv – följ Dygnet Runt på Facebook och Instagram.
Gå till toppen