Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Taylor Swift kommer till Roskildefestivalen

Första artisten är klar för nästa års Roskildefestival. Den amerikanska popstjärnan Taylor Swift ska spela på den 50-årsjubilerande festivalen. Det blir Taylor Swifts första konsert i Danmark.

Taylor Swift. Arkivbild.Bild: Evan Agostini/AP/TT
Taylor Swift kommer till Norden nästa år för två spelningar. Swift ska dels uppträda på festivalen Oslo Sommertid den 26 juni 2020. Det blir första gången på nio år som Taylor Swift spelar i Skandinavien.
Veckan efter, den 1 juli, spelar hon på Roskildefestivalen i Danmark.
– Vi är stolta över att Taylor Swift gör sin första konsert i Danmark hos oss. Hon är utan tvekan en av vår tids mest relevanta och inflytelserika popstjärnor och vi ser fram emot att fira vår femtionde festival med Taylor Swift på orangea scenen, säger Roskildefestivalens programchef Anders Wahrén i ett pressmeddelande.
I augusti släppte Taylor Swift sitt sjunde och senaste album, ”Lover”, som på bara några dagar blev det årets mest sålda i USA och som senare även gick upp i topp på den amerikanska albumlistan Billboard 200. Skivan har även toppat den svenska albumlistan.
Biljetterna till hennes spelning i Oslo släpps den 25 september. Däremot blir det enligt den svenska arrangören ingen Sverigespelning.
Den första Roskildefestivalen ägde rum 1971 och är idag norra Europas största musikfestival. Nästa års Roskildefestival arrangeras den 27 juni till den 4 juli.
Gå till toppen