Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Zlatan bäst i MLS – i spelform

”Jag är den bäste som spelat i MLS.” Zlatan Ibrahimovics svar efter sitt senaste hattrick får nu stöd av det kommande ”Fifa”-spelet.

Zlatan Ibrahimovic är den bäst rankade svensken i Fut-läget i kommande "Fifa 20". Foto: Electronic artsBild: Electronic Arts
Zlatan Ibrahimovic satte nyligen klubbrekord för Los Angeles Galaxy med sin 26:e fullträff för säsongen. Han krönte bedriften med att efter matchen utse sig själv till den bäste fotbollsspelaren som satt sin fot i den amerikanska högstaligan. Det kommande spelet ”Fifa 20” ger honom vatten på sin kvarn genom att ranka svensken till den bäste aktive spelaren i MLS.
I spelets extremt populära onlineläge Fut (Fifa ultimate team) rankas Ibrahimovics egenskaper till totalbetyget 85. Fut har de senaste åren vuxit från smalt specialintresse till att bli spelets mest populära läge och marknaden med att för riktiga pengar köpa paket med spelarkort är en stor årlig intäktskälla för utvecklarna Electronic arts.
Ibrahimovics 85 är två snäpp bättre än mexikanske anfallaren Carlos Vela, som svensken haft ett flertal ordkrig med kring vem som egentligen är ligans främste spelare.
37-åringen är med sina 85 även spelets bäste svensk. Emil Forsberg rankas till 82 och Victor Nilsson Lindelöf till 81. Bäst av de nordiska spelarna är dock danske mittfältaren Christan Eriksen som får betyget 88.
”Fifa 20” släpps 24 september till PS4, Xbox One och PC.
Fakta

Elva högst rankade nordiska spelarna i "Fifa 20"

Följande nordiska spelare har fått bäst ranking i Fut-läget i kommande "Fifa 20".

1. Christian Eriksen, Danmark, mittfältare, 88

2. Zlatan Ibrahimovic, Sverige, anfallare, 85

3. Kasper Schmeichel, Danmark, målvakt, 83

– . Gylfi Sigurdsson, Island, mittfältare, 83

– . Rune Jarstein, Norge, målvakt, 83

– . Lukas Hradecky, Finland, målvakt, 83

7. Simon Kjaer, Danmark, back, 82

– . Thomas Delany, Danmark, mittfältare, 82

– . Emil Forsberg, Sverige, mittfältare, 82

10. Yussuf Poulsen, Danmark, anfallare, 81

– .Victor Nilsson Lindelöf, Sverige, back, 81

Källa: Electronic arts

Gå till toppen