Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stort antal bilar förstörda i brand

Tolv bilar är helt utbrända och ytterligare fjorton är skadade efter en våldsam brand i ett parkeringshus i ett bostadsområde i Askim i sydvästra Göteborg.

Tolv bilar är helt utbrända och ytterligare fjorton är skadade efter en våldsam brand i ett parkeringshus i ett bostadsområde i Askim i sydvästra Göteborg.Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Brandförloppet var våldsamt och många som bodde i närheten vaknade av smällarna när bilarnas bränsletankar exploderade. Bilarna stod i ett garage med två plan och taket till parkeringshusets övre plan har rasat ner över bilarna.
– Vi tror att branden är anlagd, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.
Polisen larmades till platsen strax efter 23 på tisdagskvällen. En förundersökning om mordbrand har inletts och polisen letar vittnen till händelsen.
Branden inträffar samma dag som rättegången mot de personer som misstänks för omfattande bilbränder på Frölunda torg förra sommaren inleds. Då skadades och förstördes minst 70 bilar. Frölunda torg ligger inte långt från parkeringsgaraget i Askim. Sex personer står åtalade och rättegången kommer att pågå fram till mitten på november.
– Vi tittar naturligtvis på det för att se om det finns ett samband. Med det är inget vi kan konstatera ännu, säger Thomas Fuxborg.
Gå till toppen