Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Därför gör de burpees på brandstationen

Vad gör ett gäng brandmän som vill uträtta något mellan larmen på nattskiftet? Så många burpees de kan. Som tack skänker tillverkaren av deras ”träningskläder” pengar till Barncancerfonden. Och filmen sprids på webben.

Styrkeledare Sara, brandman Patric, brandman Sandra N och yttre befäl David hann med tolv burpees var. Brandman Jenny (längst till höger) gjorde fjorton.Bild: Räddningstjänsten Hyllie
– Eftersom det var ett bra ändamål så hakade vi på utmaningen, säger brandmannen Jenny Mölgård som på tisdagskvällen förvandlade brandstation Hyllie till träningslokal.
Utmaningen var att göra så många burpees som möjligt på en minut. Så här gör du en burpee:
2. Från stående huka dig ned och sätt händerna på marken.
3. Hoppa bak med fötterna samtidigt som du böjer på armarna.
4. Sträck på armarna och hoppa tillbaka till huksittande.
5. Avsluta med att hoppa upp med armarna sträckta ovanför huvudet.
Ja visst ja. Punkt ett: Ta på dig full rökdykarutrustning först.
Hur känns det att träna i de kläderna?
– Lite otympligt. Men det varade inte så länge. Och det var för en bra sak, säger Jenny Mölgård.
– Vi såg att flera andra räddningstjänster hade antagit utmaningen, så då ville vi inte vara sämre. Det stärker lagkänslan. Och det är ju inte fel att göra något nyttigt mellan larmen också.
Utmaningen kom från Interspiro som tillverkar skyddsutrustning för brandmän. För varje video betalar företaget tvåhundra kronor till barncancerfonden.
Gå till toppen