Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Falska 500-sedlar fortsätter att lura Malmöborna

Kvinnan skulle sälja sin mobil – som betalning fick hon åtta falska 500-lappar. Problemen med de falska sedlarna i Malmö fortsätter.

Sydsvenskan har vid ett flertal gånger rapporterat att det cirkulerar falska 500 kronorssedlar i Malmö. Och så har det varit sedan i början av året.
– Första dagen på det nya året kom det anmälningar. Sedan har det fortsatt. Under våren var det blandade sedlar. Men under de senaste månaderna har det varit uteslutande 500-lappar, säger Nils Norling, polisens presstalesman.
I helgen blev en 40-årig kvinnan lurad av två unga tjejer som betalade kontant för hennes mobil.
Ofta försöker bedragarna betala med de falska sedlarna i stressiga miljöer – såsom i snabbmatsrestauranger eller på bensinstationer. Även privatpersoner luras – som kvinnan i helgen.
– Kan man ta sig tid måste man kontrollera. De är något mindre än en 500-lapp, de saknar glittrande ränder och vattenstämpel, säger Nils Norling.
Och de känns annorlunda – tjockare.
Går det att ta betalt digitalt är det att föredra, enligt Nils Norling.
– Om man själv är brottsoffer bör man lämna in de falska sedlarna till polisen, säger han.
Gå till toppen