Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Vi kunde lika bra ha en staty av Cavalli Björkman

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
I förra veckan kunde man läsa om placeringen av Zlatanstatyn (den som inte Stockholm ville ha. Man skyllde på ett underjordiskt garage).
Placeringen ska bli på Stadiontorget i Malmö.
Katrin Stjernfeldt Jammeh säger i ett pressmeddelande att ”med placeringen av Peter Lindes skulptur av Zlatan på Stadiontorget vill Malmö stad hylla de idrottsliga prestationer han gjort här och på många håll i världen”.
Jag kan förstå att man vill hylla hans idrottsliga prestationer i världen men borde de inte ha gjorts i de länder han verkade? Hans idrottsliga prestation i MFF är 46 matcher i A-laget varav 28 i dåvarande division 1. 17 mål sammanlagt. Jag kan namnge ett antal före detta MFF:are som gjort mer för laget MFF än Zlatan, till exempel Krister Kristensson 348 ligamatcher, Roy Andersson med 317 ligamatcher och Bosse Larsson med 302 ligamatcher och 119 ligamål. Av dessa är väl Bosse Larsson den mest kände och om någon skulle stå staty utanför Stadion så är det väl han.
Men det är väl pengarna som räknas och med Zlatans försäljning lade MFF grunden för sina framtida framgångar. Men då är det ekonomi och inte idrottsprestationer som räknas. Då kunde lika bra Hans Cavalli Björkman stå staty.
Ställ statyn på Rosengård så får området en ny positiv upplevelse.
Kent Grenstam
Gå till toppen