Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dags för Burlöv kommuns första kulturnatt

På fredagseftermiddagen går startskottet för Burlövs kulturnatt. Ungdomar har satt ihop delar av programmet och de flesta av artisterna är lokala.

På Burlöv center hålls första kulturnatten.Bild: Johan Pihlemark
På fyra scener inomhus och utomhus på Burlöv center blir det musik, teater, spoken word, dans och prova på-aktiviteter.
– Tanken är att få ut Burlövsborna för att möta varandra, säger kommunens kulturchef Jim Broström.
En stor del av programmet är skapat med hjälp av frivilla krafter. Ungdomar från kommunen håller i delar av programmet och står på scen.
– Det här är något av det viktigaste vi gör, förenar människor för att skapa något tillsammans. Vi har försökt skruva till kulturen och samtidigt göra något ganska folkligt, med dans och ungdomar som uppträder.
Det blir också bland annat matland, lekland och bilutställning. Kvällen avslutas med en konsert med Pedalens pågar på utomhusscenen.
Kulturnatten arrangeras i år för första gången, i samarbete mellan Burlövs kommun och Burlöv center. Om det blir en fortsättning nästa år återstår att se.
– Om några veckor ska vi utvärdera satsningen. Jag ser gärna att vi gör något mer av det, men det förutsätter att det vi planterar den här gången har potentiell växtkraft, säger Jim Broström.
Hela programmet till Kulturnatten finns på Burlövs kommuns hemsida.
Fakta

Ett urval ur programmet

• Lokala ungdomar underhåller med sång och dans från klockan 16 på Torget-scenen. Bland andra Bam Bam Dance Crew, Marem och Ayelen.

Här blir det också spoken word med Louise Buenafe Mistén klockan 18, bugguppvisning och prova på klockan 18.15. Klockan 19.10 blir det uppvisning och prova på med Crazy Legs linedancers.

• 16: Barnteater ”Soptippen” med Burlövs Kulturskola (vid entrén till E-way)

• 17.00: Burlövsblåset (Kulturskolan) på Center-scenen

• 18.30 och 20.10: Jonas Wernefort sjunger skånska visor på Restaurang-scenen

• 18.15: Eldshow med Cirkus Saga! på Center-scenen

• 19.00: Burlövs Saxband på Restaurang-scenen

• 19.10: Javier Manik går på Center-scenen, följt av Jaqe och Arre

• 20: Hårdrocksbandet Syndromet spelar på ABF-scenen

• 20.00 Pedalens pågar spelar på Center-scenen (utomhus)

Gå till toppen