Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Elever lär sig om socker och fullkorn – hjälper forskare få kunskap om matvanor

Vilka sorters socker finns det? Vilket bröd är nyttigast? Vad gör egentligen kolhydrater? Elever på Spångholmsskolan är nu del i ett forskningsprojekt, och får lära sig om hälsosam mat.

Maja Hansson och Sara Setthammar tränar regelbundet och tycker att det är viktigt att äta hälsosamt. Men lika viktigt är det att maten är god.Bild: Emelie Malmros
Det är bildlektion och klass 8B på Spångholmsskolan i Bara jobbar med att skapa vetenskapliga affischer. De har blivit uttagna till Nobel prize museums elevprojekt Forskarhjälpen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen