Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Eon säljer sitt anrika huvudkontor i Malmö

Det stora kontorshuset på Carl Gustafs väg i Malmö, också känt som Eon-huset får nya ägare. Från och med 1 november ägs huset av bostadsbolaget Heimstaden.

Klas Anshelm, arkitekten bakom Eon-huset, har också ritat bland annat Malmö konsthall och Lunds konsthall. Sydkraft flyttade in i byggnaden 1965. 2005 blev Sydkraft ett helägt dotterbolag i Eon- koncernen, huset blev Eons nordiska huvudkontor.Bild: Bengt Arvidson
Det är sedan tidigare känt att Eon lämnar sina tre hus, två på Carl Gustaf väg och ett på Nobelvägen, och flyttar till den nya Malmöstadsdelen Nyhamnen.
Den anrika tegelbyggnaden med små indragna fönster, där huvudkontoret ligger idag, är ritad av arkitekten Klas Anshelm 1964 och har varit hemvist för energibolaget i över 50 år.
Nu säljer Eon sitt huvudkontor i Malmö till fastighetsbolaget Heimstaden som kommer att använda huset till kontor.
– Det är så klart blandade känslor. Vi säljer ju vårt ”hem”. Det här huset har varit Sydkrafts huvudkontor och Eons nordiska huvudkontor i över 50 år, men det känns bra att huset lever vidare som kontorshus och så småningom får hysa ännu ett nordiskt huvudkontor, säger Marc Hoffman, vd på Eon Sverige i ett pressmeddelande.
Fastigheten på Carl Gustafs väg omfattar 19.800 kvadratmeter lokalyta.
Från och med den 1 november ägs huset av bostadsbolaget Heimstaden som kommer att använda huset till kontor. Heimstaden har idag sitt huvudkontor på Östra Promenaden 7.
– Detta är en fastighet i ett utmärkt centralt läge med möjlighet till bostadsbyggnation, vårt framtida huvudkontor och möjligheter att förverkliga våra mål kring social hållbarhet, säger Patrik Hall, vd på Heimstaden.
Gå till toppen