Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nästan ett larm om dagen på Vardaga i Falsterbo

Personalbrist. Uttorkning. Förvirrade äldre som rymmer på natten. De senaste tre veckorna har det kommit 16 nya larm om vanvård och andra brister på vårdjätten Vardagas äldreboende i Falsterbo.
Samtidigt utreds 11 allvarliga misstag i vården, som gjorde att människor exempelvis riskerade hjärnskador eller bröt revbenen.

Det strömmar in anmälningar om medicinska missar och vanvård av de gamla som bor på Vardaga S:t Knut i Falsterbo. Just nu utreds elva vårdmissar där någon riskerade att dö eller få allvarliga skador.Bild: Emil Langvad
Nordens största omsorgsbolag Vardaga anklagas för vanvård på äldreboendet S:t Knut i Falsterbo. Bristerna är så stora att Vellinge kommun kräver in vite och hotar att bryta avtalet med Vardaga, eftersom de inte lever upp till kraven om säker vård och kompetent personal.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen