Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Staffanstorp slår ifrån sig kritik om byggplanerna vid Höje å

Flera politiker i Lund har sågat Staffanstorps planer på bostäder och handelsområde vid kommungränsen. Men Staffanstorpspolitikern Eric Tabich (M) håller inte med om kritiken.

"Helt absurt" och "fel på alla punkter". Som Sydsvenskan berättade i onsdags riktar flera politiker i Lund hård kritik mot Staffanstorps förslag till fördjupad översiktsplan för området vid Höje å, där planen är tusentals nya bostäder och ett nytt handelsområde.
Läs också Lundapolitiker blåser till strid mot Staffanstorps stora utbyggnadsplaner
Bland annat menade Lundapolitikerna att man inte borde bygga på jordbruksmark, och att ett nytt handelsområde skulle ha negativ påverkan på Lunds centrum. Samt att planerna borde ha diskuterats djupare med Lund, och på ett tidigare stadium.
Men Eric Tabich (M), samhällsbyggnadsnämndens ordförande i Staffanstorp, slår ifrån sig kritiken.
– Målbilden för området har tagit fram tillsammans mellan Staffanstorp och Lund. Det är förvånansvärt att man kommer med massa åsikter nu.
Han påtalar också att den fördjupade översiktsplanen inte är klubbad politiskt än.
Står ni fast vid att ni inte vill se något naturreservat på Staffanstorps sida av kommungränsen?
– Vi kommer självfallet att ta hänsyn till naturvärdena i området och göra ett politiskt ställningstagande i en mängd frågor och även denna.
Gå till toppen