Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tv-kanal väljer ut Storbritanniens ESC-låt

Michael Rice framför Storbritanniens bidrag "Bigger than us" vid Eurovision-finalen i Tel Aviv. Bidraget kom sist i tävlingen. Arkivbild.Bild: Sebastian Scheiner/AP/TT
Det har inte gått särskilt bra för Storbritannien i Eurovision Song Contest på sistone. Någon förstaplats har de inte blivit på 20 år, och de senaste tio åren har landets bidrag inte placerat sig bland de tio bästa.
Efter vårens jumboplacering, plats 26 av 26 (Michael Rice med ”Bigger than us”), väljer man nu att stuva om i Eurovisionmaskineriet på hemmaplan.
I stället för att låta publiken rösta fram sin favoritlåt via en tv-sänd final, kommer kanalen BBC, tillsammans med skivbolaget BMG, att välja ut Storbritanniens bidrag.
”Vi hoppas väldigt mycket att det här blir starten på ett nytt och spännande kapitel”, säger BBC Studios kreativa chef Mel Balac till BBC.
Nästa Eurovision Song Contest arrangeras i Rotterdam i maj 2020.
Gå till toppen