Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Besviket HK Malmö tappade derbyt i Lund

HK Malmö gick till pausvila i ledning med en känsla av att man hade tagit över initiativet i derbyt.
– Sedan var vi inte beredda att göra jobbet för att vinna. Det irriterar mig fruktansvärt, sa Malmötränaren Stian Tönnesen som var ordentligt besviken.

Hampus Olsson blev bäste målskytt i HK Malmö med åtta mål.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Handbollsligan: Lugi–HK Malmö 26–24 (12–15)
HK Malmö kom till derby efter att ha besegrat OV Helsingborg med stora siffror och där man kunde spela av den andra halvleken på halvfart.
Sådana enkla poäng hämtar man inte hem i Arenan i Lund. Det visste man om väldigt väl, men ändå åkte man dit med 24-26 efter att man haft ledningen med 15-12 i första halvlek.
– Det var för många som inte kom upp i nivå och då räcker det inte i Lund. Ger man dom lillfingret så …, sa Stian Tönnsen med syfte på ett ungt och hungrigt Lugi
Det fanns några glädjeämnen i HK Malmö för kvällen även om förlusten överskuggade allt när det summerades. Hampus Olsson var het på sin högernioposition och satte åtta mål på tio avslut. En hel del från svåra och spektakulära kantlägen.
– Vi hade våra chanser att kunna vinna den här matchen, men det hackar för mycket, konstaterade han efter den tunga derbyförlusten där man hade lägen enda fram i slutminuterna att kunna gå ikapp. Vid ställningen 22-24 räddades Anton Blickhammars skott, likaså vid ställningen 23-25 när det återstod lite mer än två minuter.
– Man är så klart jäkligt besviken när vi inte kommer upp i rätt nivå. Vi missar i alldeles för bra och viktiga lägen. Vi var inte riktigt där och samtidigt var de hetare än oss och då är de inte konstigt att de vinner, sa Hampus Olsson.
Gå till toppen