Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Explosivt kokainfynd i Franska Guyana

Kokain hittades på ett fartyg i Franska Guyana.
Fartyget skulle transportera raketdelar från Franska Guyana till Frankrike. Men den här gången innehöll lasten dessutom åtta kilo kokain.
Fyndet gjordes i samband med att fartyget skulle avresa från hamnen i Pariacabo. Strax efter att båten lättat ankar föll en container som diskret fästs på skrovet ned i vattnet, och denna visade sig vara lastad med något helt annat.
– Det är svårt att fatta hur droger kan ha hittats på vad som ska vara ett säkert ställe: hamnen i Pariacabo, som hänger ihop med Guyanas rymdcenter, säger en källa inom utredningen.
Fartyget används för att frakta delar till europeiska Ariane-, Soyouz- och Vegaraketer till och från den europeiska rymdbasen Kourou. Den franska rymdstyrelsen CNES och bolaget Arianespace har inte velat kommentera händelsen.
Gå till toppen