Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hemligt förslag till avtal om ringvägen spreds på Facebook – kommunalrådet rasar

Trelleborgs kommun tar hela kostnaden för ringväg och hamninfart – uppemot 700 miljoner kronor. Så löd innehållet i det avtalsförslag som igår läckte ut på Facebook. Kommunalrådet Mikael Rubin (M) vill istället rikta fokus på personen som spred hemligt arbetsmaterial – miljöpartisten Emil Samnegård.

BLÅ YTAN: Den del av hamnen som ska bli ny stadsdel. ROSA YTAN: Hit flyttar hamnen steg för steg fram till 2025. GULA YTAN: Nytt "truckcenter" för vila och incheckning. RÖDA LINJEN: Nya östliga infarten och ringleden kommunen vill bygga. STRECKADE RÖDA LINJEN: Nya ringleden på redan befintlig väg.Bild: Trelleborgs kommun
Hur ska Trelleborgs enorma infrastruktursatsning betalas? Frågan om hur en ny ringled runt centrum och en ny östlig hamninfart ska finansieras överskuggar det mesta i Trelleborgspolitiken. Kommunledningen menar att ringleden är ett måste för att förverkliga drömprojektet, Kuststad 2025, en helt ny stadsdel i den västra delen av hamnen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen