Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ukraina tillbaka i Eurovision song contest

Artisten Anna Korsun.Bild: Vladimir Donsov/AP/TT
Ukrainska schlagerfantaster kan pusta ut. År 2020 kommer Ukraina åter att tävla i Eurovision song contest, rapporterar ESC Today.
Beskedet kommer efter att landet drog sig ur tävlingen tidigare i år. Avhoppet grundade sig då i att landets public service-bolag vägrade ge Anna Korsun, som vann den ukrainska varianten av Melodifestivalen, tillstånd att representera landet i Eurovision song contest.
Anledningen var att Anna Korsun inte skrev på ett kontrakt med Ukrainas public service-bolag, som tillfälligt skulle ha hindrat henne från att uppträda i Ryssland.
”Jag är en musiker, inte en spelpjäs på den politiska scenen”, skrev hon då i ett officiellt uttalande.
Därefter lyckades Ukraina inte att hitta en ny artist att representera landet i tävlingen i Tel Aviv, varpå landet drog sig ur.
Nästa års final i Eurovision song contest arrangeras i den nederländska staden Rotterdam. Semifinalerna äger rum 12 och 14 maj, och finalen avgörs den 16 maj.
Gå till toppen