Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Förslag om att slippa riktade skolpengar klubbat

Barn- och skolnämnden ska begära att slippa ge särskilda pengar till frukt, utveckling av idrottsprofiler, fortbildning och handledarbonus. Socialdemokraterna kritiserar beslutet.

”Nu försämras möjligheterna till fortbildning utifrån lärarnas egna behov samtidigt som incitamentet för lärare att handleda lärarstudenter försvinner”, menar Socialdemokraterna i Lund.Bild: Mats Roslund
Som Sydsvenskan rapporterade tidigare i veckan vill barn- och skolnämndens ordförande Mia Honeth (L) att nämnden ska bli befriad från särskilda uppdrag den fått av kommunfullmäktige.
De öronmärkta pengarna för fri frukt på lågstadiet, utveckling av idrottsprofiler, samt individuellt fortbildningskonto och handledarbonus för lärare, ska istället gå in i elevpengen.
Under onsdagens möte röstade Lundakvintetten och Sverigedemokraterna för hennes förslag som därför gick igenom.
Barn- och skolnämndens andra vice ordförande Fanny Johansson (S) kritiserar beslutet.
”Detta är allvarliga försämringar i lärarnas arbetssituation” kommenterar hon i ett pressmeddelande, och uppger att de indragna pengarna för att utveckla idrottsprofilerna kommer att innebära försämrad kvalitet för Lunds skolor.
Nu blir det upp till kommunfullmäktige att bestämma om rektorer själva ska få bestämma sig för att spara bort till exempel fri frukt.
Gå till toppen