Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

LB07 fixade viktig poäng: ”Tror på det vi gör”

LB07 fortsätter att plocka poäng i jakten på fortsatt allsvenskt spel. 2–2 med mersmak hemma mot topplaget Kristianstad på lördagen.

LB07:s målskyttar Nathalie Hoff Persson och Elisa Lang Nilsson i samarbete mot Kristianstad.Bild: Lars Brundin
Samtidigt förlorade bottenkonkurrenten Djurgården hemma mot Göteborg, 1–3, vilket innebär att LB07 nu har tre poängs marginal på rätt sida strecket.
– Med tanke på hur vi spelade så hade det inte varit orättvist med tre poäng. Vi tror på det vi gör och har fått ihop det bra i de senaste matcherna, sa Nathalie Hoff Persson.
Det var hon som fixade 2–2 på straff med knappa kvarten kvar att spela. Högt, ribba in i målvaktens högra kryss, otagbart.
– Vi pratade om att vi inte fått någon straff i år och övade på det dagen före match. Jag satte min högt till vänster, fast kanske inte så högt, sa Nathalie Hoff Persson och skrattade.
Samtidigt grinade hon illa då och då på grund av en stukad fot och haltade av planen efter slutsignal. Hennes match kunde ha tagit slut sent i första halvlek.
– Jag tänkte faktiskt byta, men så tejpade vi ihop det i paus. Sedan var det bara att köra. Jag har kassa fotleder och stukar dem lätt, berättade hon.
På pappret var det toppen mot botten i damallsvenskan på Limhamns idrottsplats, men på planen var det nedflyttningshotade LB07 som förde matchen i första halvlek med hög aggressiv press och anfallsvåg efter anfallsvåg.
Men det var tabelltrean Kristianstad som tog ledningen efter en dryg halvtimmes spel och det var en gammal bekant som slog till. Förra LB-spelaren Anna Welin siktade in sig och satte en frispark i nättaket bakom Chandra Bednar.
Hemmalaget pumpade på och fick utdelning med tre minuter kvar till pausvilan då Elisa Lang Nilsson tryckte in 1–1 från när håll efter ett lågt inspel längs marken från Sophie Sundqvist på vänsterkanten.
LB07 fortsatte att spela respektlöst i jakt på ett ledningsmål efter sidbytet. I stället 1–2 på straff av Therese Ivarsson i den 73:e minuten.
Fem minuter senare räddade Nathalie Hoff Persson en poäng från elva meter.
– Jag var faktiskt inte alls nervös, jag var sugen. Starkt av oss att komma tillbaka två gånger, det visar vilka vi är, vi jobbar hårt och springer för varandra. Vi kan inte påverka vad Djurgården gör, men fortsätter vi spela som vi gör nu så ska det gå att hänga kvar i allsvenskan.
Gå till toppen