Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man anhållen misstänkt för mordbrand

En man är anhållen misstänkt för mordbrand efter fredagens lägenhetsbrand i Kyrkbyn i Göteborg. Arkivbild.Bild: Pontus Lundahl/TT
En man har anhållits misstänkt för mordbrand efter fredagens lägenhetsbrand i Kyrkbyn i Göteborg, där en person miste livet.
Mannen anhölls i sin frånvaro redan under fredagen.
– Det är några saker vi gärna vill ha klarhet i och därför beslutar åklagaren att anhålla honom i sin frånvaro. Sedan dyker han upp på morgonen och grips på plats, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg till TT.
Mannen greps vid sextiden på lördagen och har förhörts av polisen, men kommer att höras igen efter det att den tekniska utredningen är klar.
– Han har hörts kortfattat men inget nytt framkom. Han är misstänkt för mordbrand i någon form, men vi vet inte omständigheterna kring hur branden startade ännu, säger Fuxborg.
Branden utbröt vid 15.30-tiden på fredagen. Den utbrända lägenheten är fortfarande avspärrad för teknisk utredning.
Gå till toppen