Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Musterna som pallar pressen – test av åtta sorter

Svenska äppelmusterier arbetar för högtryck med att ta vara på årets skörd.
Vi har testat oss igenom sortimentet och hittat en smakrik vinnare och några som mer påminner om smoothie.

David Aldridge och Krister Berntsson har testat och betygsatt äppelmust.Bild: Stina Stjernkvist/TT
Den 25 september infaller äpplets dag och hos pop up-musteriet på Plantagen i Bromma är verksamheten i full gång. Förra året pressades runt 26 ton äpplen här. En av de drivande, Krister Berntsson, brukar själv få ihop drygt 30 liter must av sina tre fruktträd och den räcker fram till våren.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen