Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Safari vilar mot Elfsborg: ”Måste lätta på belastningen”

MFF-tränaren Uwe Rösler väljer att vila försvararen Behrang Safari helt i söndagens allsvenska match mot Elfsborg. Safari finns inte med i tjugomannatruppen i Borås.
– Någon gång måste vi lätta på belastningen för vissa spelare. Det känns som ett bra tillfälle för Behrang. Vi har alternativ i försvarslinjen, säger Rösler.

Behrang Safari vilas i matchen mot Elfsborg.Bild: LUDVIG THUNMAN
Inte heller Erdal Rakip finns med i truppen. Han skadade högerknät på fredagsträningen.
– En övertänjning. Vi vet inte hur allvarligt det är, menar Rösler.
Fysioterapeuten Jesper Robertsson lugnar.
– Bollen träffade tån och han fick en retning på insidan av knät. Men knät är stabilt. Han behöver inte ytterligare undersökningar. Vi räknar med att han är i träning i nästa vecka.
Uwe Rösler manar på sitt lag i Kiev. Att möta Elfsborg i Borås är en helt annan utmaning.Bild: LUDVIG THUNMAN
Det svåra nu för Uwe Rösler och hans stab är att få igång laget efter den jobbiga resan till Ukraina och mötet mot Dynamo Kiev i torsdags.
– Det är tufft, det är täta matcher. Det vet vi. Mycket är psykologi för tillfället. De spelare som jag skickar ut på plan måste känna att de har förtroendet, säger Rösler.
– På något vis var matchen i Kiev lättare. Ingen hade förväntningar på oss och vi var väldigt nära att få poäng. Mot Elfsborg är det som en final. En utmaning. Men vi känner att vi är förberedda på det. Allt handlar om vår egen prestation.
MFF valde att träna på konstgräs före bussresan till Borås. Markus Rosenberg avstod träning helt för att minska slitaget.
– Vi har tränat på konstgräs några gånger nu när vi har match på det underlaget. Det har fungerat bra. Det är ingen fara med Markus, säger Rösler.
Fakta

MFF-truppen mot Elfsborg

Troligt lag: Johan Dahlin – Eric Larsson, Lasse Nielsen, Jonas Knudsen – Jo Inge Berget, Romain Gall, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Arnor Traustason – Markus Antonsson, Guillermo Molins.

Truppen i övrigt: Dusan Melicharek, Rasmus Bengtsson, Felix Beijmo, Bonke Innocent, Sören Rieks, Fouad Bachirou, Markus Rosenberg, Tim Prica, Amel Mujanic. Totalt 20 spelare. Två ska bort matchdagen.

Läs också MFF-veteraner och bästa kompisar
Gå till toppen